Dell представи комбинация между настолна машина и лаптоп

9
13

Новото изкушение на Dell е Windows Media Center базирано PC, което е екзотичен хибрид между преносим и настолен компютър. Идеята е да се вмести пълната мощ на настолните машини в свръхтънък хоризонтален корпус, наподобяващ този на лаптопите. Конфигурацията включва 2,16GHz Core Duo T2600 процесор, до 4GB двуканална DDR2 памет, 20,1-инчов LCD дисплей с резолюция 1680×1050, ATI Radeon X1800 графичен ускорител с 256MB памет, дисков масив с възможност за работа в режим RAID 0/1 и WiFi адаптер за безжична мрежова връзка по стандарта 802.11a/b/g.

Другите привлекателни черти на новата машина са Bluetooth клавиатура и мишка, 1,3 Mpxl Web камера, интегрирана в основата на дисплея и 8 говорителя за HD пространствен звук. Общото тегло на XPS M2010 е около 9 кг, което го прави по-масивен и от най-тежкия лаптоп, но все пак много по-удобен за пренасяне от типичния десктоп компютър.

Dell XPS M2010 е елегантен хибрид, но дали потребителите ще харесат тази оригинална комбинация между ноутбук и десктоп PC е трудно да се предскаже, още повече че цените и за американския пазар ще варират между 4000 и 8000 USD, в зависимост от параметрите на конкретната конфигурация.

Източник: DigitalWorld

СПОДЕЛИ
Предишна новинаMtel пусна GPS устройство за деца
Следваща новинаVueScan 8.3.50

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

9 коментара за "Dell представи комбинация между настолна машина и лаптоп"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка