Dell пуснаха ултрабук с Linux

0
39

По-рано тази година Dell стартираха проект на име Project Sputnik, чиято цел бе създаването на ултрабук с Linux предназначен за разработчици и базиран на дизайна на ултратънкия им модел XPS-13. Проектът завърши успешно – преди ден Dell анонсираха модела Dell XPS 13 Developer Edition.

Компютърът работи с процесори Intel i5 или i7 Ivy Bridge и има 8GB RAM и резолюция на екрана от 1366 х 768. Използва 256GB SATA III SSD. Компютърът ще се продава в комплект с ProSupport и на цена от $1549.

Операционната му система е Ubuntu Linux 12.04 LTS, като Dell са работили в тясно сътрудничество с Canonical и различните производители на периферни устройства, за да гарантират, че в компютъра ще се инсталират добри драйвъри. Разработчиците на съдържание ще могат да ползват два особено полезни инструмента – Profile Tool и Cloud Launcher. Profile Tool позволява лесен достъп до различни ресурси, които се помещават в специализирани сайтове, докато Cloud Launcher помага на разработчиците да качат готовите си проекти в облак.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари