Dell разшири своята продуктова гама от настолни компютри от серията Studio

0
16

Компанията Dell разшири своята продуктова гама от настолни компютри от серията Studio, предназначени за използване в сферата на бизнеса. Моделът, който допълва серията ще се среща на пазара под наименованието XPS 7100 и ще бъде построен на базата на обновената настолна платформа на AMD.

Компютърът Dell Studio XPS 7100 в базовата си конфигурация ще притежава процесор Athlon II, оперативна памет с обем 2 GB, интегрирано графично ядро Radeon HD 4200 и захранващ блок с мощност 460 вата. Цената на новото решение ще бъде, около $700, при което потребителят ще има достъп до възможност за гъвкави настройки на системата по конкретни задачи. Максималната конфигурация на този компютър ще може да притежава 6-ядрен процесор AMD Phenom II X6 1055T с честота 2,8 GHz, оперативна памет стандарт DDR3 с обем до 6 GB, два твърди диска със сумарен капацитет на дисковото пространство 4 ТВ, дискретна видеокарта Radeon HD 5870, като цената на описаната конфигурация ще бъде в размер на $1200. В допълнение към новата система ще бъде възможно поставянето на оптично устройство DVD или Blu-ray, карт-рийдър, високоскоростен интерфейс USB 3.0 и изход HDMI.

Съобщава се, че през лятото за потребителите ще стане достъпен избор за допълнителни високопроизводителни комплекти, като 6-ядрен процесор AMD Phenom II X6 1090T и честота 3,2 GHz, с отключени множители и комплект памети със сумарен обем 16 GB.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари