11.9 C
София

Dell ще конкурира MacBook Air с нов свръх тънък лаптоп

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Dell ще представи напълно нов модел ултра тънък лаптоп – Windows алтернатива на MacBook Air, според CNet.

Новата продуктова линия, приемник на критикуваната Adamo на компанията, ще дебютира с дължина диагонала на екрана 15,6 инча и ще бъде най-тънкият от своя клас, според източниците на CNet. Първият продукт от серията ще бъде с процесори „Sandy Bridge” Core i5 и Core i7 на Intel, ще е с екран с висока резолюция и ще е изработен от специални материали – и всичко това на цена по-малко от $1000.

Името на новата серия не се уточнява все още.

Новият продукт ще бъде едновременно тънък и бърз лаптоп, който не страда от липса на характеристики, както и за относително дълготрайна употреба от бизнеса и обикновените потребители, са съобщили източниците на CNet.

Предишната ултра тънка серия на Dell – Adamo, беше свалена от производство по-ранно тази година. Тя беше обект на критики заради високата цена (deluxe серията започваше от $2700) и заради това, че лаптопът не е достатъчно мощен и страда от липса на характеристики.

Според CNet бъдещите модели от серията ще се предлагат в различни размери, за разлика от дебютния, който е само 15,6 инчов. Сега MacBook Air се предлага с размери 13,3 и 11,6 инча.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини