Dell EMC разширява портфолиото си от водещи системи за конвергенция

0
49

Dell EMC обяви, че разширява портфолиото си от водещи конвергирани системи, като интегрира водещите в индустрията PowerEdge сървъри във VxRail Appliances и VxRack System 1000 хипер конвергирана инфраструктура (HCI), за да отговори на новите нужди на потребление. Притежавайки както изчислителния, така и сторидж слоя на хипер конвергирания стак и имайки обща инжинерингова дейност с VMware, Dell EMC може да достави дори още повече стойност на клиентите си, като представя иновации с по-бърз темп. Веригата на доставки на Dell EMC е от световно ниво и предоставя качество, гъвкавост и бързина и може да предложи нови ценови нива, които позволяват на повече клиенти да се насладят на ползите от HCI. Сега клиентите могат да работят с един единствен доставчик за крайни HCI решения с цялостно обслужване и поддръжка, които осигуряват възможност на бизнеса да расте и предоставят инвестиционна защита при модернизирането на центровете за данни.

 “Това, че Dell EMC притежава както изчислителната, така и сторидж порциите от хипер конвергирания стак, е истинска революция за HCI порфолиото,” каза Тери МакКлуър, старши анализатор в Enterprise Strategy Group. “Това позволява на компанията да предостави повече избор на клиентите чрез инвестиционна защита, по-бърз процес на иновации и преимущества на веригата за доставки. Бързата интеграция на PowerEdge сървърите във VxRail Appliances и VxRack Systems е сериозен пример за това как в обединението си двете компании предоставят повече стойност и повече избор за клиентите.”

Новите VxRail Appliances са базирани на PowerEdge сървъри

Фамилията от продукти VxRail Appliance, единствените в индустрията HCI устройства, специално създадени и напълно оптимизирани за VMware среди, сега имат конфигурации, задвижвани от най-новите Intel Broadwell платформи, VMware vSphere и VMware VSAN технологии и базирани на PowerEdge сървъри. Те пък предлагат с 40% повече производителност при същата цена, по-голяма гъвкавост и мащабируемост и повече конфигурации отпреди, all-flash нодове, оборудвани с 2x повече сторидж и нов модел с 3 нода на цена от входно ниво, който е с 25% по-евтин. Новите типове обеми, с които се справят тези продукти включват:

  • Тежки за съхранение обеми включително Big Data Analytics и Microsoft Exchange могат да се възползват от VxRail Appliances, базирани на платформата PowerEdge R730xd, която има сторидж нодове с висока плътност, в комбинация с най-новите процесори на Intel.
  • Обеми с тежки графични среди за клиентска виртуализация, които изискват повишени нива на производителност, която може да се открие в последните операционни системи като Microsoft Windows 10, както и приложения за продуктивност и интензивни CAD/CAM приложения. Абсолютно всички, от работещите в сферите на знанието до професионалисти, разработващи мобилни технологии, дизайнери и инженери, ще бъдат облагодетелствани от VxRail с PowerEdge R730 плаформа, включваща GPU ускорение от NVIDIA и AMD, с двойни конфигурации на NVIDIA Tesla M60 с NVIDIA Grid софтуер.
  • Среди с отдалечен офис/клонова мрежа могат да се възползват от базовата опция с 3 нода при стартова цена от под 45 000 долара, която позволява на клиентите да внедрят изгодно хипер конвергирана инфраструктура, за да опростят IT мениджмънта на множество отдалечени обекти.

За клиентите, които искат да ускорят срока на внедряване на решение за виртуализация от корпоративен клас, Dell EMC ще предложи нови конфигурации на VxRail Appliances с VMware Horizon. Тези решения са специално оптимизирани за клиентска виртуализация, предоставяйки опростено внедряване и управление, и управление на виртуални работни места. Решението, валидирано от Dell EMC с подкрепата на VMware и NVIDIA, предлага гъвкавост и висока производителност, за да посрещне множество нужди и намалява срока на внедряване след доставката от седмици на дни.

Нова VxRack система, базирана на PowerEdge сървъри

VxRack System 1000, единствената rack-scale хипер конвергирана система с интегрирана Spine-Leaf свързаност и SDN опции, е първият избор на центрове за данни, които изискват както устойчивостта на решенията от корпоративен клас, така и възможността да започнат с малко и да надстройват лесно. Сега базирани на PowerEdge R630 и R730xd сървъри, тези VxRack системи предлагат повече капацитет и 40% повече CPU производителност без да се увеличава цената. С над 20 нови конфигурации, клиентите имат гъвкавостта да добавят според нуждите си конфигурации за тежки изчисления, за тежки обеми за съхранение, както и балансирани конфигурации (и в all-flash, и в хибридните модели) спрямо изискванията на обработваните обеми.

Предимствата на VxRack System all-flash конфигурациите включват:

  • По-изгодни all-flash решения, които предлагат 2.5x пъти повече използваем флаш капацитет за цена, подобна на тази на предишните поколения
  • Ускорение на приложенията: със SanDisk DAS Cache ускорявате сторидж I/O операциите, намалявайки същевременно латентността, което води до подобрена производителност на I/O-интензивните приложения, като Microsoft SQL OLTP
  • Гъвкавост на конфигурацията дава възможност на клиентите да мащабират линейно спрямо изискванията на обемите им, като добавят постепенно конфигурации с висока плътност, с висок обем на съхранение и с нодове за тежки изчислителни задачи

Независимо от конкретния потребителски казус или къде се намира организацията по пътя си към облачните технологии, Dell EMC предлага голямо и постоянно разширяващо се портфолио от устройства (VxRail или XC серия), rack-scale системи, валидирани системи, референтни архитектури и решения, които са оптимизирани както за традиционни обеми работа, така и за облачни обеми, които се обработват в основни или периферни локации на центровете за данни.

Dell Financial Services (DFS) има пълна гама от гъвкави опции за плащане, за да подкрепи клиентите си, където и да се намират те по пътя си към облачните технологии. Независимо дали даден клиент иска да балансира OpEx спрямо CapEx или да определи точния микс от решения, базирани физически в офиса му или извън него, DFS може да предложи варианти – от традиционен лизинг до новото портфолио от OpenScale гъвкави потребителски решения –  за да посрещне пълния спектър от потребителски нужди на клиентите на Dell EMC.

[1] Източник: IDC Worldwide Quarterly x86 Server Tracker, 2Q16

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари