DigiTimes: десктоп процесорите AMD Ryzen 4000 (Vermeer) ще се появят през септември

0
828

Вече е известно, че до края на тази година AMD планира да представи първите процесори със 7 nm архитектура Zen 3 заедно с графичните карти RDNA от второ поколение. Сега се появи нова информация за тези чипове.

DigiTimes цитира тайвански производители на дънни платки, които съобщават, че презентацията на процесорите AMD Ryzen 4000 (Vermeer) с новата 7 nm архитектура Zen3 ще се състои през месец септември. AMD само преди месец представи новите мобилни чипове APU Ryzen 4000 и планираше презентацията на десктоп процесорите Ryzen от 4-то поколение за месец юни, като анонсът трябваше да се състои в рамките на събитието Computex 2020. Но заради пандемията от новия коронавирус изложението бе отложено за септември и AMD също реши да отложи представянето на Vermeer за септември.

Навярно както досега, това ще бъде първичен анонс, на който ще бъдат обявени само основните характеристики и възможности на новите процесори. Навярно няколко месеца след анонса ще се състои подробна презентация със всички спецификации на новите процесори. А преди това трябва да излязат сървърните процесори EPYC от 3-то поколение (Milan), които ще заменят сегашните EPYC от 2-ро поколение (Rome).

Но при всички случаи Intel и досега не може да отговори на Ryzen 3000 – новите процесори Intel Core от 10-то поколение (Comet Lake-S) ще излязат в края на месец май и няма да предложат никакви кардинални промени, ако не броим новия сокет и появата на 10-ядрени чипове. А AMD вече е почти готова с Ryzen 4000 с нова архитектура.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари