DigiTimes: ситуацията на пазара на NAND-паметта ще се подобри през следващото тримесечие

0
56

Не е тайна, че в последно време се наблюдава бързо нарастване на цените на често срещаните видове чипове флаш-памет, което от своя страна се отразява върху цените на твърдотелните дискове. В основна причина за този растеж се превърна постепенното преустройство на производствените мощности, причинени от прехода на индустрията към паметта с триизмерно оформление (3D NAND), а също и на голямото търсене от страна на производителите на мобилни устройства и на SSD от корпоративно ниво.

Както съобщава тайванското издание DigiTimes, позовавайки се на собствени източници в индустрията, вече през първото тримесечие на следващата година, ситуацията на пазара на NAND паметта трябва да продължи да се възстановява. Много от производителите на NAND флаш-памет вече са изградили своите производствени мощности до ниво, необходимо за осигуряването на безпрепятствени доставки, а понижаването в търсенето на ноутбуци, таблети и смартфони през следващото тримесечие ще осигури излишък на предлагането.

Подобни прогнози също са получени и от анализаторската компания TrendForceСпоред техните оценки, общото търсене на NAND flash чипове памет в периода от януари до март ще се свие с около 5%, което заедно с изобилието от производство в крайна сметка ще доведе до намаляване на цените на много модели твърдотелни дискове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари