DigiTimes: Intel намалява цените на своите десктоп процесори с до 15%

31
1239

DigiTimes съобщи, базирайки се на информация от производителите на дънни платки, че Intel възнамерява да намали цените на своите процесори от 8-мо и 9-то поколение Coffee Lake и Coffee Lake Refresh. Цените ще бъдат намалени с около 10-15%. Не се уточнява, дали това намаление ще бъде за производителите на компютри или за продажбите на дребно в магазините. Но е ясно, че корпорацията се подготвя за гореща ценова война.

Досега в отговор на новите процесори на AMD корпорацията предлагаше усъвършенствани модели на свои предишни процесори. Но този път до излизането на новите десктоп процесори на Intel има много време. На фона на много привлекателните цени на чиповете Ryzen от 3-то поколение, които предлагат осезателно увеличение на производителността и енергийната ефективност, както и поддръжката на PCIe 4.0 шината, процесорите на Intel бързо губят своята привлекателност. Но каквато и да е сегашната разлика в производителността между процесорите на AMD и Intel, използването на най-новите технологии винаги има по-голяма тежест. Intel трябва по някакъв начин да отговори на предизвикателството, но поради липсата на нови процесори на хоризонта, процесорният гигант ще трябва да намали цените на сега съществуващите чипове докато не излезе 10-тото поколение Core.

Към днешен ден препоръчителната цена на Intel Core i9-9900K е $488 срещу $499 за Ryzen 9 3900X, който обаче разполага с 12 ядра. Предлага се и 8-ядрения Ryzen 7 3800X, който струва $399. Да напомним, че продажбите на новите процесори на AMD са обявени за 7 юли тази година.

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
24 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Epidemic of hate
Epidemic of hate

Браво на тях, лек напън към нещо по добро за потребителите. НО това няма да ги извини за печка процесорите им, портала за вируси и експлойти и лошите им цена/производителност, тоест процесорите им още са си лоши..

Докато 9900К работи с 1000rpm перки и пече на 70 градуса в idle, моя RyZEN 1700 3.9GHz и 800rpm перки е на 35 градуса в idle…

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Интел за нищо не става в момента, щото нищо чудно ZEN2 процесорите да могат да постигат поне 4.8GHz на всички ядра тогава на минтел тия 5+ GHz ще му станат съвсем неадекватни, че покрай пачовете им падна производителността, пък в същото време AMD качва на техните процесори IPC то с още 15%, и ще изринат интел съвсем, а на сървърния пазар е още по лошо, там и в HEDT интел са абсолютно НЕадекватни.. Не казвам, че FX8350 и подобните му бяха особено добри, но ставаха, обаче тогава масово имаше хора купуващи интели и махащи им капачките, и го смятаха за… Виж още »

(*)
(*)

Рядко мога да прочета толкова много глупости на едно място като твоя пост

иБаси
иБаси

След 7.7.2019 Ще има максимално възможен избор на процесори от марката АМД. Всеки ще може да си прецени дали да си купува „печка“ пробита като швейцарско сирене или тракащи смехорайзани. Та мнението ти е изпълнено с толкова комплекси и шизофрения, че няма на къде повече… Но винаги можеш да ме изненадаш с копаене под кота нула от дъното в което си отдавна, налЕ?!

п.п. Тракащият ти смехорайзън 1700 не може да стъпе на малкото пръстче на 9900К! От АМД искренно ти благодарят, че си им бил БЕТА тестер на първите рязани боклуци.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Аз поне процесор имам, за разлика от тебе, или си с I5 или си с Pentium процесор и сис еднал да се смееш злетак. 1700 като го купих ми излезна 650 лева, щото го намерих евтино барабар си продадох хубавия боксов охладител за 35 лева щото е хубав и светещ, така процесора ми стъпи почти на 600 лева, и държи 3.9GHz. По това време глупендър такъв конкуренцията от интел беше жалкарският 7700К, дето само в игри дава някой кадър повече, ама настрана от тях в синебенч и всякакви други програми моя процесор го прегазва, същото се отнася и за 8700К.… Виж още »

(*)
(*)

И като забиеш флашка трябва да рестартваш, щото е бъгаво рязънчето ти 😀
А ако не е рязънчето, ще е дъното – все А Мъ Дъ

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Ryzen-на е отличен, по скоро бъгав си ти и хаЙнтело ти циганската марка..

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Aз пoнe пpoцecop имaм, зa paзлиĸa oт тeбe, или cи c І5 или cи c Реntіum пpoцecop и cи ceднaл дa ce cмeeш злeтaĸ. 1700 ĸaтo гo ĸyпиx ми излeзнa 650 лeвa, щoтo гo нaмepиx eвтинo бapaбap cи пpoдaдox xyбaвия бoĸcoв oxлaдитeл зa 35 лeвa щoтo e xyбaв и cвeтeщ, тaĸa пpoцecopa ми cтъпи пoчти нa 600 лeвa, и дъpжи 3.9GНz. Πo тoвa вpeмe глyпeндъp тaĸъв ĸoнĸypeнциятa oт интeл бeшe жaлĸapcĸият 7700K, дeтo caмo в игpи дaвa няĸoй ĸaдъp пoвeчe, aмa нacтpaнa oт тяx в cинeбeнч и вcяĸaĸви дpyги пpoгpaми мoя пpoцecop гo пpeгaзвa, cъщoтo ce oтнacя и зa 8700K.… Виж още »

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Той е мозъчен инвалид тоя, реално трябва само да му се смеем под коментарите му, че е пълна пародия на човек, този ПОДчовек…

иБаси
иБаси

Много ме радваш като продължаваш да копаеш дъното… 🙂 🙂 🙂

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Няма как, щото по голямо дъно от ТЕБ няма чичка с изветрял мозък..

иБаси
иБаси

Пикльовците като теб с жълто на устата винаги ще си мислят, че всичко което хвърчи се яде…

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Тия от карлуково те търсят шизо, че им липсвал един пациент. Не случайно не написа какъв ти е процесора, щото е жалък точно като теб. Аз поне мога да мисля, за разлика от ограничени и осакатени природно недъгави ПОДчовеци, като твоя милост..

иБаси
иБаси

Примати недорасли до ниво маймуна само ме забавляват… 🙂 🙂 🙂

п.п. Само не разбрах на от коя от всичките 100+ конфигурации да ти напиша процесора, а ти се хвалиш с жалкия 1700… 🙂 🙂 🙂

Epidemic of hate
Epidemic of hate

И продължаваш да се повтаряш, само доказваш колко си ограничен и просТ, и също доказва, че AMD и Radeon избират комюптърно/ технически грамотните хора, не тиящ като тебе селяндури, дето си нямат хал хабер от компютри..

Кви 100 машини, кви 5 лева бе смешо, да не мислиш, че ти вярва някой ? Даже е ДОСТА вероятно АЗ да имам доста повече части и компютри от тебе бе смешник дори марки от Intel и nVIDIA, щото съм колекционер на части, а ти си един убитак…

Това да не бил случайно ти ?

https://forums.tomshardware.com/threads/i-built-my-first-computer-and-made-a-huge-mistake.1748938/

Epidemic of hate
Epidemic of hate

И пpoдължaвaш дa ce пoвтapяш, caмo дoĸaзвaш ĸoлĸo cи oгpaничeн и пpocT, и cъщo дoĸaзвa, чe АМD и Rаdеоn избиpaт ĸoмюптъpнo/ тexничecĸи гpaмoтнитe xopa, нe тиящ ĸaтo тeбe ceляндypи, дeтo cи нямaт xaл xaбep oт ĸoмпютpи..

Kви 100 мaшини, ĸви 5 лeвa бe cмeшo, дa нe миcлиш, чe ти вяpвa няĸoй ? Дaжe e ДOCTA вepoятнo AЗ дa имaм дocтa пoвeчe чacти и ĸoмпютpи oт тeбe бe cмeшниĸ дopи мapĸи oт Іntеl и nVІDІА, щoтo cъм ĸoлeĸциoнep нa чacти, a ти cи eдин yбитaĸ…

Toвa дa нe бил cлyчaйнo ти ?

httрѕ://fоrumѕ.tоmѕhаrdwаrе.соm/thrеаdѕ/і-buіlt-mу-fіrѕt-соmрutеr-аnd-mаdе-а-hugе-mіѕtаkе.1748938/

иБаси
иБаси

АААааааа, не така! Още можеш, още, копай дъното… 🙂 🙂 🙂
Мислех да ти покажа малко от сървърите, работните станции и десктопите, но с твоите „колекционерски“ възможности ме засрами и ще си замълча… 🙂 🙂 🙂

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Ми ще мълчиш мн ясно, и без др писанията ти лъхат на бавноразвиващ се ретард НАД средната възраст.. И за дъното вече ти рекох, ти си НАЙ дълбокото и долно дъно, долнище такос… Видя се от линка, че не знаеш дори пастата, че не се слага по сокета..
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

иБаси
иБаси

Радваш ме, честно!
Когато видиш „пишлеме“ необразовано да се пъне като лайно на баир… Безценно!
Няма кой да те вземе на сериозно с тази необразованост в българският език. 🙂 🙂 🙂

Epidemic of hate
Epidemic of hate

А ти не, щото си тъп..
Пишлеме не съм, ама ти дъртак най вероятно, че и грозен то повечето хардуеристи сте такива…

То се вижда по коментарите ни, кой какви палци е събрал, ходи прегледай старите теми, да не говорим, че има и други хора, дето те бяха хранили щото им е писнало от малоумни профани и тапаци като тебе интелски голтак..
😀 😀 😀 😀 😀 😀

иБаси
иБаси

В момента в който спомена палците и ме изгуби!
Малоумните профани като теб използват фейсбоклука да си покажат задника в тоалетната. Вижда се, че нямаш нито ценз, нито образование, камо ли възпитание. Мене вече ми е през дедовия за пишлигарите като теб, след още няколко години и за обслужващ персонал няма да ставате!!!

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Cпoмeнax ги, щoтo пoĸaзвaт ĸaĸвo и щo. И ĸoй тe излъгa, чe cи oбpaзoвaн, yмeн, и чe cтaвa нeщo oт тeбe бe бyнищe тaĸoвa, мeтни ce oт няĸъдe щe нaпpaвиш ycлyгa нa чoвeчecтвoтo, и cи нaвpи интeл пpoцecopитe в зaдниĸa cъщo тъп дъpтaĸ..

😀 😀 😀 😀

It lumpen
It lumpen

В такива моменти винаги печели потребителя. И в двата случая, едните тръгнат ли надолу, другите не изостават. С две думи, истинска конкуренция. Каквото и да избереш, според вкус, разбиране и лични предпочитания, то ще е на по-добра цена.

Бойко Тъпото Борисов
Бойко Тъпото Борисов

По голями отоплителни системи от АMD няма. Намалянето на температурата се осъществи с увеличението на ядрата. Моят е Intel първа генерация 14nm Broadwell, i5 5200U в НP Envy x360 двуядрен, който наистина загрява ама засега нямам случай за задъхване(както тука му казват неграмотните млади българи, тротлинг, или trottle). Скоро ще дойде машина с 8ма генерация с 4 ядра (всичките са мобилни/лаптопи) на 14nm+ и ще видя дали има разлика.

Към автора на статията:
Цените са за обикновенните покупатели или т.н. народа. Производителите са на много по ниски цени от години.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

От написаното лъха по голяма тъпотия и от неговата ратай такъв неграмотен.. И седнал да ми сравнява двуядрен процесор ти нормален ли си бе, такива не ползвам още от 2010 година, тогава бях на Phenom II x4, и след това FX8350, пък ти си ползвай и едноядрен Pentium 4 и обяснявай колко е добър..

От Intel по големи печки няма, няма и да има един 9900К отоплява цял жилищен блок, а коментатора над мен е птичи мозък..
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Бойко Тъпото Борисов
Бойко Тъпото Борисов

Муле, „бе“ се вика когато си в гората с козите и майка си, да им подражаваш. 2 ядрените процесори са в лаптопите за последните 15 и повече години ако не знаете. Къде са AMD в мобилният хардуер? Кръгла 0 откакто Compaq ги изгоря Явно не само черепа ти е празен, пък даже и не знаеш да обиждаш правилно. Сложи го тоя Pentium 4 на лаптоп и гледай 15мин работа. Мани друго ами и 2 типично за простият българин маймуни са ви харесали коментара. Явно си го заслужавате Бойко Тъпото.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Къде били AMD при процесорите, ми те там, по добри са от интелските печки, ем не греят, ем са икономични. Те по начало и лаптопите са за плебеи, нормалните хора сме на настолни машини, по издръжливи са, по надеждни са, по лесно се чистят и т.н. мога и още да изброявам. И също така неграмотнии, лаптопите от маса години ИМАТ и 4 ядрени модели, ама ти явно в пещера живееш примат, имат и 6 ядрени модели, че дори и 8 ядрени, та и десктопски, ама нали са с интел, пък те са фурна, та там не е оферта работата.. Честита… Виж още »

Oracle
Oracle

Хм …
Ясно!
Сега повечето от феновете на АМД най-после ще могат да си позволят Интел 😉
Пък … ще поживеем и ще видим Юли, Август какво ще предложат АМД.
Нека видим как ще се държат тези процесори месец, два и тогава пак да коментираме.
Инак – всеки чел, недочел някакви тестове публикувани … на мен всичкия този шум ми прилича повече на меркетинг.
Обещания, обещания … пък мен така са ме учили – хубаво и евтино – няма.
Не е имало, няма, няма и да има.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

И какво разбираме, че Intel с тия мизерни % ще ловят маймуни с трици.. Да хващат да си продават скапаните процесори с 70% намаление, иначе никой номален няма да си помисли за техен боклук. Както се знае интел процесорите сега са печки раховец с функция решето за уязвимости, лоша цена, нещастни и жалки боксови охладители сравнение с на AMD са направо циг@нска мечта.. Пък AMD са процесори за умни, начетени и образовани технически хора, харесващи качетсвени продукти без решето уязвимости и печка раховец.. Интел си купуваш: – ако си излъган – ако нищо не разбираш – ако си фен 😀… Виж още »

Oracle
Oracle

@Epidemic of hate
Хайде сега, бъди така добър и си вземи хапченцата, щот всички видяхме какво се случва с теб, когато пропуснеш точното време на вземане.

Пич … ти си от този тип хора, които по една или друга причина, са станали привлекателни за Съдбата до такава степен, че ги използва, за да покаже на всички останали, каква гавра би могла да си направи с човешко същество.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

По малоумно нещо скоро не съм чел, там от втората купчинка, дето се споменава съдбата… А до хапчетата, не ми приписвай твоите, НО за жалост тебе нито хапчета, нито който и да е доктор може да ти помогне, щото си умствено изостанал + със сериозна щета по малкото ти останал мозък, абе с 2 дууми си мозъчен инвалид, та ако обичаш не се обяснявай, щото на целия сайт му стана ясно какъв мал0умник пише тук, коментарите ти лъхат меко казано на селско и прости.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀… Виж още »