DigiTimes: Intel ще намали и цените на процесорите за персонални компютри

1
1097

На фона на все по-нарастващата конкуренция в сегмента на х86 процесорите, Intel полага все повече усилия, за да запази пазарния си дял на предишното ниво. Миналата година корпорацията зарадва потребителите с двукратното намаление на цените за HEDT платформата LGA2066. А наскоро рязко свали цените на чиповете Xeon Scalable с поддръжката на 4,5 TB оперативна памет. А сега преразглежда ценообразуването на своите масови процесори за персонални компютри.

Тайванското уеб издание DigiTimes цитира производителите на готови персонални компютри, според които през втората половина на тази година Intel ще намали цените и на своите десктоп процесори. По всичко личи, че тази информация се отнася за чиповете Core от 10-поколение с LGA1200 сокет известни и като Comet Lake-S.

Тази процесорна фамилия се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес, като флагманът на цялата серия е процесорът Intel Core i9-10900K. Този чип трябва да се състезава с 12 и 16-ядрените процесори от фамилията Ryzen 3000, но към края на тази година Advanced Micro Devices възнамерява да представи на пазара техните подобрени версии с архитектура Zen 3.

Анонсът на масовата платформа Intel LGA1200 и на процесорите Comet Lake-S трябва да се състои през следващите няколко месеца. Новите процесори неведнъж бяха забелязани в онлайн базите данни на различните бенчмаркове, а производителите на дънни платки вече са готови с новите дъна с чипсети от серия 400.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Четящ
Четящ

Ако се вземе предвид, че ще трябва ново дъно + процесора, не зная какво намаление трябва да направят…