DigiTimes: Intel ще представи своите 10 nm видеокарти в средата на 2020 година

3
516

Последно време в уеб пространството блуждаят много слухове и предположения относно новите видеокарти на Intel. Това не е за учудване, понеже от много години PC геймърите могат да избират продукцията само на два производителя – AMD и Nvidia. Всички с нетърпение очакват да видят новата продукция на процесорния гигант, понеже появата на трети голям играч в тази област може значително да оживи пазара. Още миналото лято Intel обяви, че ще представи своите външни графични карти през 2020 година, но засега не бърза да уточни кога точно ще стане това.

Уеб изданието DigiTimes, базирайки се на информацията на информация от ритейлъри и други източници съобщи, че официалната презентация на видеокартите с графичните ядра Intel Xe ще се състои в средата на 2020 година. При това ще има модели както за обикновените потребители, така и за корпоративния сегмент на пазара. Според тази информация, графичните процесори на Intel ще се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес.

Тайванското издание уточнява, че Intel възнамерява да обедини своите CPU и GPU в единна конкурентоспособна платформа за центровете за обработка на данни, за разработване на нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект и машинно обучение, като по този начин ще посегне на лаврите на Nvidia. С тази платформа Intel се надява не само да увеличи приходите си, но и да укрепи своето влияние в сферата на ИИ и автономните автомобили.

Според DigiTimes, най-вероятното място на анонса на новите видеокарти на Intel е изложението Computex 2020, което ще протече от 2 до 6 юни в столицата на Тайван.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Дано не са, като oтпaдъчнитe им процесори, че язък..

Амд кръшър
Амд кръшър

Поне да оправят цените…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Абе предвид, че това е интел очаквам да се включат и те към сегашните цени.. AMD не им прави хич чест, че така долно надуха и те цените, бойкот на всички и псувни по НЕвидя, че те са най виновни…