Тайванското уеб-издание DigiTimes съобщи, че Samsung Electronics е преразгледал своите планове по стартирането на нови технологични процеси и възнамерява да започне масовото производство на полупроводникови чипове по 6 нанометров технологичен процес още през втората половина на 2019 година.

Южнокорейският гигант възнамеряваше към тази дата да започне пробното производство на само няколко партиди 6 nm чипове, но явно значително ще ускори процеса.

Тайванските медии считат, че главната причина за тази смяна на сроковете в усвояването на на новия технологичен процес е изоставането от TSMC. Да си припомним, че TSMC неотдавна успя да получи за себе си крупен договор за производство на 7 нанометровите мобилни процесори на Qualcomm. И за да може Samsung да е конкурентен през 2019 година, бордът на директорите е взел решение за възможно най-бързо внедряване на 6 нанометровия технологичен процес.

В същото време компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, която е един от най-големите производители на полупроводници, през същата 2019 година възнамерява да започне пробното производство на малки партиди 6 nm чипове. В TSMC върху новия 6 nm процес в момента работят около 6000 специалиста.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за