DJI представи спасителния дрон Mavic 2 Enterprise

0
479

Компанията DJI представи квадрокоптера Mavic 2 Pro Enterprise, предназначен за професионално използване. Според разработчиците, устройството може да бъде отличен помощник за спасителите, за работниците в големите предприятия и за специалните служби.

На дрона могат да бъдат инсталирани няколко фирмени модула. Това са прожектор със светлинен поток 2400 лумена, мини рупор за насочено възпроизвеждане на човешки глас и камера за нощни задания. Освен това, заедно с квадрокоптера се предлага и специализирана акумулаторна батерия с нагряване, която дава възможност да се работи при температури -10 градуса по Целзий.

С едно зареждане дронът може да лети в продължение на 31 минути при максимална скорост до 72 километра в час. Дистанционното управление работи на разстояние до 8 километра. Mavic 2 Pro Enterprise е оборудван с 12 МР камера, стабилизирана с гимбал и с 2х оптично и 3х цифрово увеличение на изображението.

DJI счита, че новият дрон е много подходящ за търсене на хора, за по-лесно ликвидиране на горските пожари и на техногенните катастрофи.

Квадрокоптерът Mavic 2 Enterprise се продава при цена $1999. В комплекта са включени дрона, дистанционното и една акумулаторна батерия. За още $419 се предлага комплекта Fly More Kit с две батерии, зарядно, автомобилно зарядно, USB кабел и резервни компоненти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за