DRAMeXchange: Цените на оперативната памет ще паднат заради търговската война

3
414

Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce пресметнаха, че цените на чиповете оперативна памет ще паднат с 10-15% към края на третото тримесечие и с около 25% в края на тази година. Тези числа превишават първоначално направените прогнози, като причината за това е търговската война между САЩ и Китай, както и скандалът с китайския технологичен гигант Huawei.

Първоначалната прогноза се базираше на пазар, конкуренцията в който е представена в лицето на три технологични гиганта. Но търговската война промени ситуацията.

Редица големи китайски производители използват американски компоненти за своите таблети, смартфони, сървърно и друго компютърно оборудване. Но стагнацията, настъпила със задълбочаването на търговската война доведе до това, че буквално тонове чипове оперативна памет залежават и сега производителите на DRAM спешно трябва да намерят нови купувачи.

Според прогнозите на TrendForce, цените на DRAM паметите могат да започнат да растат не по-рано 2020 година, когато ще стане възможно намаляване производството на оперативна памет, а освободените производствени мощности да бъдат пренасочени към нещо друго. С тези действия производителите на DRAM памети възнамеряват да създадат изкуствен дефицит чрез ограничаване на тази продукция на пазара. По този начин те ще възстановят загубите си. Но през 2019 година ритейлърите ще се наложи на коригират цените надолу.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ето една супер новина. А ако и долара падне с 25%, ще е още по-по-най супер.

Radical Vision
Radical Vision

Ще паднат, докато после не си намерят ново извинение за да надуят цените( я пожар, я наводнение, я земетресение я извънземни им окрали заводите..), както последните 2 пъти, чак си бяха и стиснали ръцете скапаняците от Samsung, Micron и HyniX да ни дерат кожите, дано фалират..

Емил
Емил

„производителите на DRAM памети възнамеряват да създадат изкуствен дефицит чрез ограничаване на тази продукция на пазара“ Говорим за глобален картел. Къде са глобалистите да ми запеят пак омайните си песни за ползите на драгия потребител от глобалния пазар. Очевидно е че има договаряне на цени и квоти. И докато на национално ниво това уж се преследва ,на глобално тия си се договарят свободно.