Dune HD Solo Lite: плеър с чипа Sigma Designs SMP8758

0
216

Dune HD представи на пазара медийния плеър Solo Lite, който е по-опростена и по-евтина версия не миналогодишния модел Solo 4K, и в който на са включени някои от функциите на оригинала. В новия плеър няма отсек за добавяне на 2,5-инчов диск, липсва и поддръжката на Z-Wave за интегриране в системите на смарт-домовете.

 

Dune HD Solo Lite си е останал мощен медиен плеър главно благодарение на системата-върху-чипа Sigma Designs SMP8758 с две ARM Cortex A9 процесорни ядра и специализирания видео модул VXP за обработка на видео. Въпреки че се използва HDMI 1.4b, плеърът може възпроизвежда HEVC видео с 4К резолюция и 10-битова дълбочина на цвета, но в този случай честотата на кадрите спада до 30 Hz. Поддържат се още режим passthrough за звуковия поток, автоматично определяне на кадровата честота, възпроизвеждане на MVC 3D и Blu-ray дисковите образи с помощта на пълноценно Blu-ray меню.

 

Телевизионната приставка Dune HD Solo Lite разполага с 1 GB оперативна памет и 4 GB флаш-диск. Възможно е използването на външни USB устройства с максимален обем до 6 TB, налични са Wi-Fi 802.11 b/g/n и Gigabit Ethernet адаптери. Има два USB 2.0 порта и един S/PDIF коаксиален изход.

Продажбите на плеъра Dune HD Solo Lite започват в края на този месец при цена 200 евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари