E Ink представиха нова технология за дисплеи

0
55
E Ink Holdings официално съобщиха, че са започнали масово производство на нова технология наречена E Ink Carta. E Ink Carta е следващото поколение електрофоретичен дисплей (EPD). Според компанията, Carta ще се превърне в следващия стандарт в производството на електронни четци, тъй като е най-яркият и най-контрастен дисплей произвеждан досега.

Благодарение на използваните в направата на дисплея нов тип електронно мастило и нова технология на производство, той предлага 50% подобрение в съотношението на контраста и около 20% подобрение в отразителността. Новите Carta екрани използват двойно подсилена електронна хартия, за да създадат най-високите съотношения на контраста, които от E Ink Holdings са  постигали досега. От компанията твърдят, че въпреки по-добрите показатели, новото поколение дисплеи няма да консумират повече енергия от предишните.

Новите дисплеи са специално пригодени за приложения за четене и поддържат изцяло технологията E Ink Regal. Тази технология намалява нуждата от освежаване на цялата страница след няколко обръщания на страници. По този начин прелистването на електронната книга става по-гладко и читателят се концентрира повече върху текста.

От E Ink отбелязаха, че сред първите им клиенти, избрали тази технология са Amazon. Най-новият им четец Kindle Paperwhite изглежда е първият четец на пазара, който поддържа Carta екран.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари