E Ink представи първата в света висококачествена цветна електронна хартия

0
136

Компанията E Ink, изобретател на съвременната електронна хартия, представи технологията Advanced Color ePaper (ACeP) – висококачествен цветен дисплей с електронни мастила, който може да изобразява 32 000 цвята.

 

За първи път електронна хартия може да показва произволен цвят без използването на различни филтри. Досега нямаше нищо подобно, а E Ink съвсем правилно предполага, че цветната електронна хартия с свръхниска консумация на електрическа енергия ще направи истинска революция на пазара.

Електронната хартия ACeP изобразява цялостна палитра от цветове, съставен от осем основни цветове от разноцветни пигменти.

Дисплеят е съставен от един слой електрофоретична течност, която се управлява с напрежение с ниво на напрежението за управлението на транзисторите в съвременните TFT LCD дисплеи.

 

Течността се събира в микроскопични капсули – Microcup структури. Разнообразието на цветове се постига чрез регулиране концентрацията на различните пигменти във всеки пиксел, като по този начин се избягва затихването на светлината от различните пиксели.

За разлика от многобройните предишни опити за създаване на цветна електронна хартия в които се използват сложни многослойни структури, специалистите на E Ink успяха да създадат опростена еднослойна структура.

 

E Ink показа своята нова електронна хартия в 20-инчов дисплей с резолюция 2500х1600 пиксела. Това стана по врме на изложението Display Week в Сан Франциско.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари