ECS A55F2P-M2 – компактна бюджетна AMD Kaveri-базирана дънна платка

0
51
Elitegroup Computer Systems за изграждането на системи от начално ниво на базата на сокета FM2 + за чиповете AMD Kaveri и поколенията Richland и Trinity, подготвя официалното представяне на дънната платка ECS A55F2P-M2. Компактното решение е с Micro-ATX форм-фактор и се захранва чрез стандартните конектори 24-pin ATX и 4-pin CPU, а също така се съобщава и за наличието на 3+2-фазна захранваща подсистема.

Процесорният сокет е свързан с двата слота DDR3 DIMM, поддържащи до 32 GB модули оперативна памет, работещи в двуканален режим. Освен това, бъдещият собственик ще намери тук по един конектор PCI-Express 3.0 x16, PCI-Express 2.0 x1 и PCI. Дисковата подсистема може да бъде представлявана от четири устройства, благодарение на наличните четири порта от стандарта SATA 3Gb/s.

На интерфейсния панел на ECS A55F2P-M2, разработчикът е предвидил видео-изходите D-Sub и DVI, а освен това тук има и достатъчно място за по два порта USB 3.0 и USB 2.0. Достъпен е и RJ45 конектор за мрежова връзка Gigabit Ethernet, три 3.5-мм конектора за 6-канално HD-аудио, както и чифт портове PS/2 за клавиатура и мишка.

Според източника, цената на бюджетната дънна платка от Elitegroup ще бъде около 50 щатски долара.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари