Eizo стартира доставките на монитора DuraVision FDF2405W

0
49

Японската компания Eizo обяви старта на доставките на монитора DuraVision FDF2405W. Като основа на устройството е послужил LCD-панел с диагонал 23,5 инча. Характерна особеност на монитора е опресняването на екрана с честота 240 Hz.

Трябва да се отбележи, че DuraVision FDF2405W формира сам кадрите, възпроизвеждани с честота 240 Hz, от входящ сигнал с кадрова честота 120 Hz. Според производителя, чрез увеличаване на честотата на опресняване се редуцира размазването, причинено от движението на обектите, и се намалява умората на очите на работещия с устройството.

Сред другите предимства на монитора компанията посочва бързото стабилизиране на яркостта на екрана след включване и излизане от спящ режим, реализирано благодарение на патентована фирмена технология за корекция на токовете. Може също така да бъде отбелязана и технологията EIZO Digital Uniformity Equalizer (DUE), премахваща разликите в яркостта и цветопредаването между отделните участъци на екрана.

Важна за работа със снимки, направени от сателит и самолет, е и поддръжката на гамата EPD (Equal Probability of Detection), стандартизирана от NGA (National Geospatial Intelligence Agency) – Националната агенция за географско разузнаване, която е на подчинение на Министерството на отбраната на САЩ. Поддръжката на EPD позволява различаване на фините градации на монохромните изображения и откриване на обекти на снимките.

Мониторът може да се използва за гледане на стереоскопични изображения с помощта на очила с активен затвор, тъй като е оборудван и с изход на сигнал за синхронизация.

В устройството е използван матов панел от типа VA с резолюция 1920 x 1080 пиксела. Ъглите на обзор и в двете равнини са 176°. Максималната яркост на екрана е 350 cd/cm2, като при понижаване на честотата на опресняване на 120 Hz тя нараства до 450 cd/cm2. Посочената на сайта на производителя стойност на статичния контраст на екрана е 5000:1, а времето за реакция на пикселите е 4 милисекунди.

Поставката на монитора позволява регулиране на височината, наклона и ъгъла на завъртане. Предвидена е и възможност за привеждането на екрана в портретен режим. Оборудването на устройството включва входове DVI-D и DisplayPort, както и двупортов хъб USB 2.0.

Производителят гарантира непрекъсната денонощна работа на DuraVision FDF2405W в продължение на две години. Към момента Eizo не предоставя информация относно продажната цена на новия продукт.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари