Словенската компания EK Water Blocks започна приема на поръчките за водните блокове с пълно покритие, предназначени за графичните карти GeForce RTX 2080 и RTX 2080 Ti, базирани на платките с референтен дизайн. Новите охлаждания ще принадлежат към линията EK-Vector RTX 2000 и ще се предлагат в четири варианта, които се отличават по материалите, външния си вид и цената.

Водните блокове отвеждат топлината от графичните процесори Nvidia TU102 и TU104, памет микросхемите от типа GDDR6 и от захранващата система. Основата може да бъде направена от „гола“ или никелирана мед, а неговата вътрешна структура осигурява преминаването на охлаждащата течност по най-горещите участъци. От вътрешната страна също има традиционен масив от микроканали, предназначени за подобряване ефективността на охлаждането на GPU.

Корпусът на водните блокове е направен от ацетал или прозрачен акрил. При моделите с надпис RGB, има добавена LED лента, чието управление се извършва с помощта на дънната платка. Изводите на охладителната система са със стандартните размери G1/4.

Най-достъпния вариант ще е моделът с ацеталов капак и основа от „гола“ мед, чиято цена в интернет магазина на EKWB е €130. Там можете да закупите черна или никелирана подсилваща плоча от алуминий. В комплект с охладителя са включени всички необходими за монтажа термоелементи и един грам от термичната паста EK-TIM Ectotherm.

Доставките на новите продукти на EK Water Blocks ще започнат на 20 септември. Допълнителната подсилваща плоча с никелово покритие ще се появи две седмици по-късно. Препоръчителните цени (с включени данъци и такси) на продуктите от серията EK-Vector RTX 2000 са дадени в таблицата по-долу.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари