EK предлага позлатен воден блок за Titan RTX

0
192

Към днешен ден Titan RTX се счита за най-мощната графична карта на Nvidia, подходяща за алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, както и за геймърски компютърни системи от най-висок клас. Разбира се, цената на устройството изцяло съответства на мощността – видеокартата струва $2500.

Компанията EK Water Blocks счете, че за тази графична карта не е достатъчен full-cover воден блок от обикновени материали като никел, мед и пластмаса. За притежателите на Titan RTX словенският производител на водни охлаждания предлага водния блок EK-Vector RTX Titan с позлатени компоненти.

Долната плоскост на EK-Vector RTX Titan, като и на много други подобни водни блокове е направена от мед и контактува с графичния процесор, чиповете GDDR6 буферна памет и компонентите на захранването. Но вместо традиционното покритие с никел, модулът е покрит с тънък слой злато, което му придава много ефектен вид.

В единия край на горната плоскост е поставен логотипа TITAN, който се осветява от RGB светодиодна подсветка. За свързване с цялостно водно охлаждане се използват G1/4 фитинги. Новият воден блок може да се постави и на видеокартата GeForce RTX 2080 Ti със стандартна печатна платка.

Водният блок EK-Vector RTX Titan вече може да бъде предварително поръчан от уеб сайта на производителя при цена 210 евро. Доставките стартират на пети април тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари