EK предлага позлатен воден блок за Titan RTX

0
173

Към днешен ден Titan RTX се счита за най-мощната графична карта на Nvidia, подходяща за алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, както и за геймърски компютърни системи от най-висок клас. Разбира се, цената на устройството изцяло съответства на мощността – видеокартата струва $2500.

Компанията EK Water Blocks счете, че за тази графична карта не е достатъчен full-cover воден блок от обикновени материали като никел, мед и пластмаса. За притежателите на Titan RTX словенският производител на водни охлаждания предлага водния блок EK-Vector RTX Titan с позлатени компоненти.

Долната плоскост на EK-Vector RTX Titan, като и на много други подобни водни блокове е направена от мед и контактува с графичния процесор, чиповете GDDR6 буферна памет и компонентите на захранването. Но вместо традиционното покритие с никел, модулът е покрит с тънък слой злато, което му придава много ефектен вид.

В единия край на горната плоскост е поставен логотипа TITAN, който се осветява от RGB светодиодна подсветка. За свързване с цялостно водно охлаждане се използват G1/4 фитинги. Новият воден блок може да се постави и на видеокартата GeForce RTX 2080 Ti със стандартна печатна платка.

Водният блок EK-Vector RTX Titan вече може да бъде предварително поръчан от уеб сайта на производителя при цена 210 евро. Доставките стартират на пети април тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за