Само няколко дни след излизането на водния блок за дънните плакти Gigabyte X399, компанията EKWB предлага аналогичен охладител за дъната на Micro-Star International.

Новият охладител носи името EK-FB MSI X399 Gaming RGB и разсейва топлината както от централните процесори AMD Ryzen Threadripper, така и от компонентите на захранването на процесорното гнездо.

Основата на новия охладител, както и при другите подобни устройства, е направена от никелирана мед с масив микроканали под капачката на процесора. Горната част на водния блок е направена от прозрачен акрил с вградена RGB светодиодна подсветка, управлявана с помощта на ресурсите на дънната платка. Кабелът на подсветката осигурява поддръжката на алгоритмите на подсветка Gigabyte RGB Fusion и MSI Mystic Light.

Използват се фитинги G1/4. Радиаторът на водния блок е покрит с голям масив от пластини, които увеличават площта на охладителя и подобряват разсейването на топлината.

С новия воден блок са съвместими с дънните платки MSI X399 Gaming Pro Carbon AC и MSI X399 SLI Plus. Новият охладител може да да бъде закупен от фирмения онлайн магазин EK Water Blocks при цена 126 евро. В комплекта са включени всички необходими закрепвания, термичната паста Thermal Grizzly Hydronaut и необходимите термични уплътнения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари