EK Leak Tester: устройство за търсене на изтичания във водните охлаждания

2
259

Популярната словашка компания EK Water Blocks представи интересния инструмент EK Leak Tester. Като се има предвид дейността на тази компания, не е трудно да се досетим, че той е предназначен за бърза проверка за възможни изтичания във веригите на водните охлаждания.

EK Leak Tester е направен от алуминиеви детайли. На едната страна на това приспособление се намира тръба с резба G1/4, която по този начин може да бъде прикачена към всеки стандартен порт в съединенията на водното охлаждане. Освен това, устройството има манометър със стрелка, който може да отчита налягане до 1 бар. Налични са още малка помпа за покачване на лягането във веригите и обратен клапан.

За тестване за възможни изтичания и изпускания специалистите на EK предлагат да бъде напомпано необходимото налягане и Leak Tester да остане включен към веригите на водното охлаждане в продължение на 15 минути. Ако няма спад на налягането и стрелката на манометъра остава на същото място, то с херметичността на въпросната охладителна система всичко е наред.

Устройството за търсене на изтичания EK Leak Tester може да бъде поръчано във фирмения магазин на EK Water Blocks при цена 30 евро. Производителят подчертава, че показанията на EK Water Blocks са верни само за произведените от EK водни охлаждания.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
вик
вик

Това е детска играчка.

The saint
The saint

Ти представяш ли си да ти е впукано охлаждането и да научил след 1седмица. Или да видиш една локва под компа.
Това е за налоумници