EK Water Blocks представи серия от продукти за охлаждането на компонентите в PC

0
14
Известният словенски производител EK Water Blocks, предлагащ водни системи за охлаждането на компютърни компоненти, представи в официално прес-съобщение някои от новите си продукти. За начало производителя обърна внимание на пълноразмерния воден блок EK-FC R9-285, предназначен за използване в Tonga-базираните видеокарти AMD Radeon R9 285.

Това решение напълно покрива работната повърхност на печатната платка в графичния ускорител, така че в зоната на действието му попадат елементите на захранващата подсистема, чиповете памет и графичното ядро. Трябва също да отбележим, че този продукт не е съвместим с всички версии на адаптера Radeon R9 285, а цената му е 100 евро.

Другият продукт – това е двуелементният воден блок EK-FB KIT GA X99, чиято масивна част е предназначена за охлаждането на чипсета Intel X99 в дънната платка, а компактната – за компонентите на захранващата подсистема. Дизайнът на устройството е предназначен за приложение в дънните платки на Gigabyte Technology, базирани на логиката Intel X99. Този охладител се предлага за 115 евро.

Третото устройство – това е специалната контактна пластина Jet J3 за водния блок EK-Supremacy EVO, предназначена за работа с Intel Haswell-E процесорите за сокета LGA-2011-3. Пластината се поставя между зоната на CPU и площта за водния блок, а според EK Water Blocks, тя може да намали температурата на процесора с 0,5-1 градус по Целзий.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за