Словенският производител на компоненти за различни водни охлаждания EK Water Blocks обяви своя първи воден блок за дънни платки с чипсета AMD X470.

Това е блокът EK-FB ASUS Strix X470 RGB, предназначен за дънната платка ASUS ROG Strix X470-F Gaming. Устройството разсейва топлината не само от процесорите AMD Ryzen, но и от силовите транзистори от захранването на процесорното гнездо.

Подобно на другите охладители на EKWB, основата на водния блок EK-FB ASUS Strix X470 RGB е направена от никелирана мед. Вътрешната страна на основата има масив от микропластини, подобряващи разсейването на топлината от централния процесор. Горната част на охладителя е направена от прозрачна пластмаса, обвита със светодиодна RGB лента. Светлината на диодите може да се управлява от дънната платка. Водният блок е съвместим с фитинги G1/4, а. благодарение на малкото хидравлично съпротивление, водният блок може да се използва и с водни помпи със съвсем малка мощност.

Водният блок EK-FB ASUS Strix X470 RGB за фамилията дънни платки ASUS ROG Strix X470-F Gaming вече може предварително да бъде поръчан в официалния онлайн магазин на производителя. Доставките започват на 8-ми май тази година, а цената е 140 евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари