Словенският производител на най-разнообразни системи за водно охлаждане EK анонсира новия воден блок за цялостното покриване на видеокартата Nvidia Titan V, която към днешен ден се счита за най-мощната графична карта на пазара.

Охладителят се нарича EK-FC Titan V и се предлага в две версии: с горно покритие от прозрачен акрил или непрозрачна пластмаса. И в двата случая основата е направена от никелирана мед, която директно контактува с графичния процесор GV100, чиповете HBM2 памет и силовите елементи на захранването на чипа. Точно срещу капачката на процесора е направен традиционния масив от микроканали.

Отверстията на блока са съвместими с G1/4 фитинги. В комплекта към EK-FC Titan V са включени всички необходими закрепвания, термични уплътнения, термичната паста EK-TIM Ectotherm, като и винкелова скоба, с която картата заема само един слот.

Термичният воден блок EK-FC Titan V вече може да бъде закупен от официалния онлайн магазин на EKWB при цена 130 евро. Предлагат се и никелирани пластини за подобряване на устойчивостта с цена 34 и 40 евро. Доставките на тези пластини ще започнат съответно на 27 февруари и 5 март тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари