Малко след представянето на водното охлаждане във вид на моноблок MSI X299 Gaming за дънните платки MSI X299 Gaming, словенската компания EK Water Blocks представи аналогично охлаждане и за дъното ASUS ROG Strix X299-E Gaming, базирано на чипсета Intel X299.

Новото охлаждане носи доста дългото име EK-FB ASUS Strix X299-E RGB и се счита за моноблок, понеже разсейва топлината не само от процесорите Intel Skylake-X и Kaby Lake-X, но и от VRM транзисторите на захранването на процесора. От името си личи, че е поставена цветна светодиодна. Радиаторът на охладителя е направен ор никелирана мед, а горната част е прозрачна.

Подобно на повечето решения на EKWB, новото охлаждане има радиатор, съставен от множество пластини, осигуряващи по-ефективно разсейване на топлината и може да се използва дори и със съвсем слаби помпи. В комплекта са поставени необходимите закрепвания, както и термичната паста EK-TIM Ectotherm. Фитингите с G1/4 размер трябва да се закупуват отделно.

Водното охлаждане-моноблок EK-FB ASUS Strix X299-E RGB вече може да бъде поръчано в електронния магазин на EKWB при цена 120 евро (данъците и таксите са вече включени). Доставките на устройството започват на 15 август тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари