Elitegroup пуска серията мини-компютри Liva Z, базирани на процесорите Intel Apollo Lake

0
54

Elitegroup Computer Systems (ECS) съобщи за прехода на фирмената линия мини-компютри Liva към процесорите от поколението Intel Apollo Lake, обещаващи прибавянето на допълнителна производителност и функционалност. Устройствата ще се появят постепенно в серията ECS Liva Z, но производителят засега не бърза да назовава моделите на процесорите, които ще се използват в системите.

Мини-устройствата са събрани в компактни черни корпуси с лого във вид на буквата Z в горната част и шарка под формата на сиви кръгове. Новите чипове ще внесат в системата графиката Intel HD Graphics 500 с достатъчно ниво на производителност, както и възможност за използване на интерфейси за свързване на дисплеи, като HDMI и miniDiplayPort. На теория е възможно използването на два екрана с обща резолюция 4K.

2

В състава на ECS Liva Z са предвидени чифт DDR3L-SODIMM слотове, способни да работят с максимум 8 GВ оперативна памет, налична е поддръжка на eMMC дискове на 32/64 GВ и SSD с интерфейса M. 2. Съобщава се също и за наличието на адаптер за безжична мрежа WiFi 802.11 ac + Bluetooth 4.0 от Intel, както и двойна гигабитова мрежа, на базата на чипа Realtek RTL8111H. Извеждането на качествения звук става благодарение на аудио-кодека Realtek ALC283.

3 4

В мини-PC ECS Liva Z с размери 117 х 128 х 33 мм на страничната част са изведени конекторите mini-jack, три USB 3.0 и един USB 3.0 Type-C, видео-изходите HDMI и miniDiplayPort, както и няколко мрежови RJ-45 и захранващия порт DC IN.

Производителят е предвидил в продукта си поддръжка на монтажните системи VESA75 и VESA100, а също така е възможна инсталацията на операционната система Microsoft Windows 10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за