fbpx
-3.3 C
София

EVGA добави към асортимента си видеокартата GeForce GTX 970 FTW+ ACX 2.0

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Може би си спомняте, че в рамките на серията FTW, EVGA още през септември миналата година добави графичния ускорител GeForce GTX 970. Сега обаче, именитият разработчик, чиито адаптери често са използвани от овърклокърите за експерименти, подготвя друг такъв модел, който ще дебютира по магазините под търговското наименование EVGA GeForce GTX 970 FTW + ACX 2.0.

Неподготвеният потребител трудно би различил адаптерите, тъй като производителя е използвал същата двуслотова охладителна система ACX 2.0 с два вентилатора, алуминиеви радиатори и медни топлинни тръби.

Въпреки това обаче в случая има и конструктивни различия – тук има допълнителна задна пластина, защитаваща елементите върху платката от механични повреди и даваща възможност за по-ефективно отвеждане на горещия въздух. Сред другите нововъведения ще отбележим поддръжката на dBi (dB Inverter) технологията, благодарение на която вентилаторите на охладителя не се въртят, докато температурата на ядрото не надвиши 60 градуса по Целзий.

Освен това, производителят съобщава и за поддръжката на функция за бързо превключване между два предварително зададен BIOS (Quick Switch Dual BIOS), както и за наличието на три 8 мм медни топлинни тръби и охлаждаща пластина на MOSFET транзисторите и паметта.

Що се отнася до другите характеристики, то те съвпадат с тези на предишната версия EVGA GeForce GTX 970 FTW. Моделът EVGA GeForce GTX 970 FTW + ACX 2.0 се характеризира с честотна формула от 1216/1367/7010 MHz, оборудван е с 4 GB графична памет, 256-битов интерфейс и видео-изходите HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 (3 броя) и Dual-Link DVI-I.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини