Американската компания EVGA, известна преди всичко като производител на графични карти, базирани на чиповете от Nvidia, съобщи за дебюта на линията от захранвания SuperNova PQ. Тази серия се представлява от три устройства с мощности 750, 850 и 1000 W, притежаващи „полумодулна“ система за свързване на кабелите и отговарящи на сертификата 80 Plus Platinum.

За силни страни на захранванията EVGA SuperNova PQ, производителя счита употребата на високотемпературни (105°C) кондензатори, японско производство и наличието на една 12-волтова линия с най-голяма сила на тока от 62,5 до 83,3 А. За охлаждане на устройствата отговаря 135-мм вентилатор, на базата на хидродинамичен лагер, който се изключва при натоварвания по-малко от 30% от номиналната стойност на устройството.

Както вече бе споменато, захранванията притежават „полумодулна“ система за свързване на кабелите, а сред тях присъства и само ATX 24-pin. Устройствата SuperNova PQ имат системи за защита от късо съединение, повишено и понижено напрежение, претоварване по работен ток и мощност, прегряване и се предлагат с 10-годишна гаранция от производителя.

Захранващите източници EVGA SuperNova PQ са достъпни за покупка в официалния онлайн магазин на цени от $140, $160 и $210 за решенията с мощности съответно 750, 850 и 1000 Вата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за