EVGA представи новата си видеокарта RTX 2060 KO по време на CES 2020 на много атрактивна цена. Сега продуктът е наличен за предварителни поръчки и се оказва, че е още по-евтин – $279. Това е цената, която производителят посочва на американския си уеб сайт. Има $20 долара намаление, като се очаква цената на картата да се закотви на $299 в последствие.

Има ограничение от две бройки на домакинство. Доставките ще започнат в началото на идната седмица.

На европейския сайт на компанията пише, че скоро и ние ще можем да се докоснем до картата. Да се надяваме, че ниската цена ще бъде възпроизведена и на нашия континент.

Цената от $279 долара е с цели 20% по-ниска от препоръчителната цена на RTX 2060 – $349 долара. Това поставя новата карта на едно ниво с Radeon RX 5600 XT, чиято препоръчителна цена е същата. Картата на AMD ще започне да се продава на 21 януари.

На CES, производителността на RX 5600 XT беше представяна спрямо GTX 1660 Ti – имаше комфортна преднина. В сравнение с 2060 обаче, ситуацията е различна.

Дали става въпрос за самостоятелен ход от страна на EVGA, или Nvidia се готви за промяна в ценовата си политика? Все още не знаем.

Ще е интересно да видим какво ще стане с цената на 2060 картите, които се произвеждат от други компании. Със сигурност ще има някакво движение. Очаква се и някаква реакция от страна на AMD.

Със сигурност това е в полза на крайният потребител

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

RTX 2060 KO? НЕ!
Никакъв удар не е тоз боклик, щото има няма 1-2 седмици да работи и ще умре…..

БегиМани
БегиМани

Само първата серия умираха, ама куха лейка като теб от къде ще го знае това. Да не говорим за гаранционното обслужване на ЕВГА, вземи се образовай малко преди да се изказваш като лумпен.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ама то мъpшляци кат тебе са виновни за тия цени на видеокартите, такива нeщacтници, като тебе и лaйнo да им продадът в златна опаковка пак ще са доволни, точно това са и на NOvideo продуктите…. И малко ме интересува кога е било, факт, че картите и са скъпи безполезни извън RT и дефектни….
Още помним запознатите на EVGA самозапалващите се видео карти, та квото и да предлагат явно хич не са качествени….
И цените на тия видео карти трябва да са МНОГО по ниски, ама не очаквам ПОДчовек и клоака да го разбере това жалкар….

БегиМани
БегиМани

Вградените в процесорите видеокарти изядоха пазара на ниския клас дискретни видеокарти които бяха една не малка част от приходите за Nvidia и АТИ/АМД, затова се повишиха цените на средния/високия клас видеокарти… Както вече казах си тотално необразована куха лейка и лумпен та вземи се скрии в дупката от която си изпълзял.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Абе ти си пpocт на галош бе, цените станаха такива по 2 причини
заради биткойна и миньорската дейност, и заради алчността на nVIDIA в комбинация с галошите като тебе дето ги купуваха, невидя почнаха да надуват цените още с първия титан, за да видят дали ще им ги купуват и видяха, че има шарани и мaлoyмници дето биха дали много повече пари, а преди години високия клас карти бяха 399$, ама примат няма как да го знае това айде качвай си се обратно на банановото дърво маймуняк, че нищо не става от тебе…..

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Едни характеристики да бяхте сложили, сега ме пращате да търся по други сайтове. Мисля, че тука на тези „крайни потребители“, които коментират не им се полага намаление xd базинга