В Kickstarter се събират финансови средства за започване производството на миниатюрната външна видеокарта eX Core.

Това е малка кутийка с габаритни размери 150 х 104 х 20 милиметра и тегло 0,7 килограма. В нея е поставена видеокартата Nvidia GTX 1050 с 4 GB буферна GDDR5 памет. Устройството използва Thunderbolt 3 интерфейса и е в състояние да осигури достойна производителност за съвременните игри при лаптопите, които не разполагат с мощна дискретна графика.

Устройството не изисква външен захранващ източник и се свързва с компютърната система само с помощта на един USB 3.0 Type-C/Thunderbolt 3 кабел. На интерфейсния панел на новия ускорител са поставени два USB Type-C порта и един HDMI 2.0b интерфейс. Благодарение на увеличения до 4 GB капацитет на буферната памет, създателите на устройството подчертават, че се осигуряват двойно повече кадри в сравнение с мобилната видеокарта Nvidia MX150, както и значително по-добра работа от десктоп версията на видеокартата Nvidia GTX 1050 с 2 GB графична памет.

Поисканата в Kickstarter инвестиция е в размер на $65 000, а към днешен ден са събрани над $90 000. Първите инвеститори на eX Core ще могат да я получат при цена $400. При масовите продажби цената ще бъде $475. Първите външни видеокарти се очакват в началото на юни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари