21.6 C
София

Famatic – дигитална фото рамка за хора, които не ползват социални мрежи

Най-четени

Вече много рядко ни се налага да  показваме снимки на някого, тъй като по всяка вероятност той вече ги е видял във Facebook. Не всички, обаче, имат акаунт в социална мрежа. С цел да позволи и на тези хора да виждат всички снимки на своите роднини и приятели, екип от дизайнери създаде Famatic – дигитална фото рамка, която се свързва с Facebook или Instagram и до която могат да се пращат изображения по имейл.

Famatic е идеалният подарък за бабите и дядовците ни. Те не трябва да правят нищо, само да я поставят някъде, докато ние – от компютрите или мобилните си устройства – им пращаме снимки на любимите им внучета, например. Получателите на снимките дори могат да ги коментират и да ползват рамката като таблет (макар и с ограничени възможности). Единственото, което собствениците на рамката трябва да подсигурят е Wi-Fi връзка.

В момента Famatic праща снимки само от Facebook и Instagram, както и от имейл адрес или през уеб приложението Famatic, но в бъдеще създателите на рамката ще я направят съвместима и с други онлайн услуги.

В хардуерно отношение, Famatic предлага 8-инчов IPS екран с резолюция от 1024 х 768 пиксела и спецификации подобни на тези във всеки таблет с Android от среден клас. Има дори вградени камера и говорители, които в момента не се използват, но биха могли да се използват в бъдеще.

В момента продуктът набира средства за финансирането си в Kickstarter. Първите 100 подкрепили кампанията ще могат да поръчат рамката за $169, като след това цената й ще се увеличи с $20.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини