Миналата година Fitbit анонсира смарт гривната Alta, която може да следи физическата активност на потребителя. Новият модел Fitbit Alta HR разполага със сензор, регистриращ пулса на потребителя и използва тези данни за по-точно изчисляване на изгорените калории и за меко събуждане.

Дизайнът на фитнес гривната Fitbit Alta HR прилича на предишната, като устройството може да разпознава различните упражнения. Благодарение на OLED дисплея, гривната показва времето, съобщенията от смартфона, обажданията и събитията от календара.

На гърба на Fitbit Alta HR е поставен сензорът за сърдечния ритъм. Производителят подчертава, че този сензор е разработен съвместно с Texas Instruments и е с 25% по-малък от сензора в модела Fitbit Charge 2. С негова помощ е възможно разпознаването фазите на съня. Освен подробна статистика гривната дава препоръки за подобряване на съня.

Fitbit Alta HR може да изчислява изминатото разстояние и да определя типа на физическата активност, но не може да се използва при плуване. Времето на автономна работа в сравнение с предишния модел е увеличено от 5 на 7 дни.

Продажбите на фитнес гривната Fitbit Alta HR започват в началото на месец април тази година при цена $150. Предлагат се каишки с три различни размера и най-разнообразни цветове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари