Fitbit ще се конкурира с Apple Watch

0
43

Според последната информация, до края на годината Fitbit ще излезе на пазара на „умните“ часовници. Производителят вече няколко пъти отлага пускането на подобно устройство, но междувременно в мрежата започнаха да се появяват все повече течове и официални данни за първия умен часовник на Fitbit. Например, през май изтекоха рендери на устройството, а сега стана известна софтуерната платформа на аксесоара. Интересното в случая е, че за това разказа ръководителя на Fitbit Джеймс Парк за изданието The Verge.

Парк е заявил, че операционната система в часовника е с доработки на Pebble — компанията, която Fitbit придоби през миналата година. Скоро след излизането на устройството, производителя ще представи и SDK за разработчици, който ще опрости пренасянето и създаването на приложения за платформата. Интересното тук е, че партньорите на Fitbit са подготвили софтуери още преди излизането на часовника в продажба.

Според Джеймс, с новият SDK разработчиците ще могат по-лесно да се създават приложения, съвместими с Android и iOS, които да се публикуват в магазина. За съжаление, ръководителя на Fitbit не е огласил времето за излизане на часовника.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари