Forbes съобщи, че Intel активно разработва собствени външни видеокарти, предназначени за геймърския пазар.

Отдавнa се знаеше, че процесорният гигант възнамерява да се върне към разработването и производството на мощни видеокарти, но се считаше, че това ще бъдат ускорители за дата центрове. Но според сега появилата се нова информация, Intel разделя тази област на две направления, едното от които е геймърско. Това ново направление ще бъде директен конкурент на мощните решения на AMD и Nvidia. Първите игрови видеокарти на Intel трябва да излязат през 2020 година.

Първата външна видеокарта Intel представи преди почти 20 години. Това бе Intel i740 и с негова помощ корпорацията имаше желание да стане един от водещите играчи на пазара на 3D графиката. Но жестоката конкуренция от страна на 3dfx, ATI, Matrox и NVIDIA принудиха Intel да се съсредоточи върху вградените в процесорите графични решения. След Intel i740 корпорацията представи още няколко чипа от ново поколение, но след това прекрати работата в тази област.

В края на миналата година Intel привлече бившия ръководител на графичния отдел Radeon Technologies Group Раджа Кодури. Според Forbes, това е косвено потвърждение, че Intel подготвя нови графични решения.

Според последни данни, Intel много активно работи върху проект с кодово име Arctic Sound, който според аналитика Motley Fool, ще бъде „триумфалното завръщане“ на корпорацията на геймърския графичен пазар.

Forbes предполага, че всичко това може да размърда пострадалия от добива на криптовалути графичен пазар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари