Forrester Research: Таблетите масово навлизат в бизнеса

1
34

Това че освен за развлечение таблетите могат да се използват и за работа не е тайна за никого. Все още обаче повечето офиси не разполагат с подобни устройства, или поне у нас. Нещата стоят по различен начин погледнати глобално. Фирмата Forrester Research публикува доклад, който предоставя интересни факти свързани с адаптирането на таблетите към света на бизнеса.

От доклада става ясно, че на всеки десет офис служителя във фирми, занимаващи се с информация, се пада по един таблет. Както и в останалите пазари, така и тук доминираща позиция имат Apple, следвани от Android. 47% от служителите, които използват таблети, са избрали iPad, 25% – таблет с Android, 15% – с Windows и 10% – с други операционни системи.

Най-разпространени са таблетите в латиноамериканските офиси. 3% от служителите, които използват таблети в този регион, го правят в продължение на четири или повече часа дневно. За сравнение, в Европа, само 1% от тези служители използват таблетите си толкова продължително. Северна Америка бележи почти същите стойности като Европа. Азиатско-Тихоокеанският регион се нарежда на второ място след Латинска Америка по употреба на таблети в бизнеса.

По-голямата част от служителите на офиси, които използват таблет, са го избрали сами. Най-широко употребяваното приложение в цял свят е имейлът. Като цяло, обобщават Forrester, на този етап наличието на бизнес приложения за таблети не е достатъчно, а е наложително. Участниците в проучването са посочили, че, когато работят на таблет, предпочитат да използват приложения вместо мобилните версии на уебсайтовете.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари