fbpx
-0.5 C
София

Freescale анонсира платформа на базата на ARM Cortex-M4 и Cortex-A5

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията Freescale анонсира пускането на нова платформа, която включва в себе си високопроизводителния микроконтролер ARM Cortex-M4 и енергоефективния процесор Cortex-A5. Тази платформа осигурява високо ниво на управление в реално време, висока производителност в приложенията с голямо графично натоварване и гъвкавост при връзката.

В допълнение към двата посочени по-горе основни компонента на новата платформа, тя включва и редица периферни компоненти. Сред тях са аналогово-цифрови преобразуватели, цифрово-аналогови преобразуватели, програмируеми таймери, вградена памет, различни интерфейси на паметта, високоскоростни комуникационни интерфейси и защитни елементи. Анонсираната платформа, според разработчиците, ще бъде основа за семействата от вградени микропроцесори (eMPU), които ще допълнят линията от микроконтролери Kinetis.

В допълнение към хардуерните компоненти на представената платформа, компанията Freescale планира да предостави и API междупроцесорно взаимодействие IPC (inter-process communication). С негова помощ, разработчиците ще могат да създават различни приложения. Освен това, софтуерният компонент на платформата ще бъде достъпен за разработчиците на приложения преди края на този месец. Първият eMPU, на базата на новата платформа, трябва да се появи през първото тримесечие на 2012 г. а готовите устройства се очакват на пазара през второто тримесечие на 2012 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини