Futuremark обяви пускането на екстремния тест 3DMark TimeSpy Extreme

0
112

Futuremark съобщи, че приключва разработката по новата версия на техния фирмен бенчмарк, който получи името 3DMark TimeSpy Extreme. Както можете да се досетите от името, проектът има за цел в максимална степен да натоварва топ-компютърните компоненти. Новият продукт на Futuremark има за цел да проверява графичната производителност при 4K Ultra HD резолюция (3840 x 2160 пиксела) и активен API DirectX 12.

За работата на 3DMark TimeSpy Extreme е нужен графичен адаптер с поне 4 GВ видео-памет. При това, програмата е предназначена не само за тестване на най-мощната към момента графика, но и за съвременните многоядрени процесори от екстремните серии. Твърди се, че бенчмарка напълно може да натовари чиповете с осем и повече брой на ядрата. Присъства и поддръжка на съвременните инструкции AVX2.

Според Futuremark, тестът за производителността на CPU ще стане три пъти по-взискателен. Също така, производителят твърди, че работата по 3DMark TimeSpy Extreme е извършена в тясно сътрудничество с компаниите AMD, NVIDIA и Intel. Актуализацията на референтната версия TimeSpy до версията Extreme ще стане достъпна на 11 октомври.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари