G.Skill представи високоскоростния SSD Phoenix

0
23

Компанията G. Skill след представянето на високо-производителния комплект памети стандарт DDR3 за платформите на AMD, обяви пускането на нов модел твърд диск с наименованието Phoenix. Това устройство е предназначено за използване от компютърните ентусиасти и геймъри, като в допълнение, може да се използва и в работни станции.

Устройството е изпълнено във форм-фактор 2,5-инча, който е базиран на флаш-чип MLC (multi-level cell) NAND и притежава високопроизводителния контролер SandForce SF-1200. Капацитетът на паметта в устройството може да бъде 50, 100 или 200 GB, като максималната скорост за четене и запис на информация е с нива съответно 280 и 270 MB / s, като времето за достъп е до 0,2 мс. За връзка към системата се използва интерфейс SATA2 (скорост за трансфер на данни до 3 Gb / s), като в допълнение, производителят отбелязва, че произведеното от него устройство може да издържа на удар до 1500G и вибрации до 20 G. Ефективността на устройството се запазва нормална дори и при температури на околната среда от 0-70 градуса по Целзий, а времето за безотказна работа на модела, според производителя е 1.5 милиона часа, а срокът на гаранцията ще бъде 2 години.

Очаква се, новият твърд диск SSD G. Skill Phoenix да бъде пуснат в продажба в началото на май, като размерът на препоръчаната продажна цена все още не е обявен, но в някои интернет-магазини в Европа, моделът със 100 GB капацитет на паметта е вече наличен за предварителна заявка за цена от около ? 390.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари