Galaxy представи NVMe дисковете HOF с капацитет 2 TB

3
500

Компанията Galaxy Microsystems, известна най-вече като производител на графични карти, реши да добави към своето портфолио с флаш дискове с нови 2 GB модели от серията Hall of Fame (HOF). Новите флаш дискове поддържат NVMe протокола, използват четири PCI Express 3.0 линии и имат PCI-E, както и M.2 2280 дизайн.

Анонсираните SSD се базират на 3D NAND флаш чипове (предполага се, че използва TLC памети произведени от Toshiba) и контролера Phison PS5012-E12. Скоростта на последователното четене и запис достигат 3400 MB/s и 3000 MB/s. IOPS показателите са на ниво 460 хиляди и 600 хиляди за версиите с M.2 форм фактор и 460 и 660 хиляди операции при моделите с дизайн на PCI-E x4 карти.

Новите устройства са оборудвани с масивни радиатори, като M.2 версиите имат и топлинна тръба. Моделите с дизайн на разширителна карта разполагат с RGB подсветка. Подсветката се управлява и настройва чрез фирмения софтуер GALAX Aurora Sync. Техническото състояние на новите запомнящи устройства може да се регулира чрез помощната програма GALAX Xtreme Tuner For SSD.

Габаритните размери на запомнящите устройства HOF 2TB PCle RGB са 187 x 121 x 21 мм. Предвижда се производството и на нови модели с капацитет 1 TB и 512 GB.

В анонса не се съобщават цените на флаш дисковете Galax HOF PCIe.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
...lllИво Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Samsung 970 Evo го има от 1 година и работи със същите скорости. Като цените постоянно падат. Хайде вече е време за нещо по-бързо от порядъка на 4000-5000мб/с !!!

lll
lll

+Това Евотата са М.2 докато това чудо взима място колкото за видеокарта…

...
...

Нищо не разбирате вие. Важното е, че има RGB управялема от софтуера подсветка!