Garmin пускат часовник за любители на чистия въздух и пътешествията

0
217

Garmin Ltd. днес анонсираха пускането на своя нов продукт – ръчен часовник снабден с GPS за любители на приключенията. f?nix осигурява навигационни и проследяващи функционалности, както и различна информация за самото пътуване.

Вградените сензори ще доставят информация за посоката, надморската височина и промените в климатичната обстановка. С помощта му човек ще може да следва и създава маршрути, да записва ключови точки от своя маршрут, както и да вижда своето местоположение в реално време.

Освен възможността му да се придвижи напред, човек ще може да използва и функцията TracBack, за да се върне по маршрута по който е стигнал дадена точка. Посредством BaseCamp приложението пък ще може да плануваме пътувания и да ги споделяме с близки и приятели.

Благодарение на възможностите на ANT и Bluetooth става възможността за комуникация с други Garmin устройства.

fenix ще е снабден с ABC-сензори (алтиметър, барометър и компас). С помощта на алтиметъра ще може лесно да се следи информация за височината на която се намира човек. Отделно от това, благодарение на GPS-приемника ABC-сензорите ще се калибрират автоматично.

Подобно и на часовниците за бягане на компанията, fenix ще осигурява информация за редица жизнени показатели в реално време, като скорост на хода, изразходени калории и сърдечния ритъм.

Устройството е проектирано така че да може да издържи на екстремални условия.

fenix е снабден с широк LCD-диплей, LED-фоново осветяване на екрана и каишка от полиуретан. Корпусът е допълнително подсилен с минерална леща, която предпазва екрана от надраскване.

Издържа под вода на дълбочина до 50 метра, а живота на батерия в GPS-режим е 50 часа. В режим „часовник“ е до шест седмици.

Устройството може, разбира се и да се използва, като стандартен часовник.

Очаква се fenix да излезе на пазара през есента, а цената му да е 399 долара.

Повече информация на:

#begin

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари