Garmin-ASUS представи WM-комуникатора M10 и своят първи Android-телефон A50

0
29

Дългоочакваният комуникатор Garmin-ASUS M10 беше анонсиран официално, а в продажба ще бъде пуснат възможно най-скоро, като в допълнение компанията представи и своя първи апарат базиран на операционната система Google Android – A50.

Garmin-ASUS M10 е интересен не само с функционалното приложение за спътникова навигация, но и с това, че е вторият известен, по-данните до момента, апарат на пазара, в който присъства новата мобилна операционна система Microsoft Windows Mobile 6.5.3. Напомняме, че тази платформа се използва и в Sony Ericsson Aspen. Що се касае до техническите характеристиките на устройството, то то е оборудвано с 3,5-инчов TFT-дисплей с резолюция 800х480 точки, 512 МВ RAM, 512 МВ флаш-памет, слот за карта памет microSD (с 4GB карта памет в комплекта) и процесор Qualcomm MSM 7227 с тактова честота 600 MHz. В продажба комуникаторът ще бъде пуснат в първата половина на тази година, а публичната демонстрация ще бъде направена на MWC 2010, следващата седмица.

Така Garmin-ASUS показа и своя първи Android-телефон A50. Съгласно официалното представяне на устройството, то е оборудвано с GPS-приемник, 3,5-инчов TFT-дисплей с резолюция 320х480 точки, 4 GB вградена флаш-памет, която може да се увеличи посредством карта памет microSD. Garmin-ASUS разработи за телефона си собствен оригинален и ефективен интерфейс, а в допълнение в модела присъстват приложения на Google, уеб-браузър на базата на WebKit, 3-мегапикселова фотокамера с автофокус и акселеромчетър. За точната дата на представянето на телефона A50, разработчикът не съобщава подробна информация, но пускането на комуникатора ще се осъществи през първата половина на 2010 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари