GeForce GTX 280/260 са най-лошия продукт на NVIDIA

5
35

Получена е много интересна информация от търговците на видео карти, които са заявили, че видео картите NVIDIA GeForce GTX 280/260 са най-лошия продукт в историята на калифорнийската компания. Обемите на техните продажби в северна Америка най-вероятно няма да бъдат повече от три хиляди на месец. Става дума не само за GTX 280, но и за GTX 260. Проблеми ще има не само компанията NVIDIA, но и търговците, които трудно ще могат да продадат запасите си от тези видео карти.

Що се отнася до ценовата война между AMD и NVIDIA, според наблюдателите най-интересното е пред нас, защото се очаква, че компанията AMD ще отговори също с намаляване на цената на своите продукти, след намаляването на цените на GeForce GTX 280/260. Това ще позволи на повече потребители да се снабдят с нови мощни видео карти.

Според прогнозите на аналитиците AMD ще успее да увеличи своето присъствие на пазара два пъти в сравнение с първото тримесечие на 2008 година. Нека не забравяме и предстоящото представяне на Radeon HD 4870 X2, което със сигурност ще затвърди позициите на AMD.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
rewindagentpatgosho_amd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
rewind
rewind

Да не говорим, колко по-евтино излиза един чип на АТИ спрямо един чип на Nvidia от последните им поколения. Nvidia ще понесат доста сериозни загуби, ама може би и така трябва, след като си бараха макарите от R600 насам и се лигавиха с G92 изваждайки го в две поколения ускорители.

Agentpat™
Agentpat™

Очертава се голяма битка, от която ние (потребителите) май ще намажем?!

rewind
rewind

Да, вече има слухове, че Ати също ще „отвърне“ на намалянето на цените на Nvidia. Аз лично чакам да се появят по-човешки количества от GDDR5 и да се пуснат повече модели на 4870 с 1гб за да се хвърля на един такъв.

gosho_amd
gosho_amd

е какъв е смисала от DDR5 1гб толкова е бърза тая памет че до къде се задръсти на 100% ехе няма да можеш да си представиш ще искаш смяна :D:D:D

rewind
rewind

Гошко, поразходи се някъде из нета и намери малко тестове и ще видиш, че нерядко 512 мб видео рам са ограничител за текстурите при максимални детайли и по-високи резолюции. За пример /малко пресилен ама както и да е/ ще дам една изключително неоптимизирана игра започваща със Cry…