Gigabyte оборудва GeForce GTX 580 с 3GB памет

0
25

В последно време, поради липсата на нови GPU от AMD и NVIDIA, свързани с подготовката за участие в 28-nm гонка, партньорите и доставчиците са принудени да работят със съществуващите видеочипове. Разработчиците са склонни да правят някои подобрения на доказалите се продукти, като не са изключени и варианти с комплекти на различни бонуси или намалени цени.

Например, на страниците на нашия сайт можете да прочетете за какви ли не модификации на видеокартата GeForce GTX 590, направени от инженерите на ASUS. Неизбежно е и участието на най-бързият едночипов ускорител GeForce GTX 580 от PNY. Своят принос за попълването на графичната колекция внесе и компанията Gigabyte Technology.

Днес научихме, че компанията Gigabyte е анонсирала видеокартата GeForce GTX 580 с удвоен капацитет на паметта. Видеокартата Gigabyte GV-N580UD-3GI, така звучи кодовото обозначение на устройството, е оборудвана с 3 GB VRAM памет и някои други хубави допълнения. Едно от тях е използваната от производителя мощна система за охлаждане WindForce 3x, състояща се от три PWM-вентилатора, медни топлинни тръби и изпарителна камера.

Впрочем, въпреки присъствието на ефективен охладител, Gigabyte GV-N580UD-3GI работи на стандартните честоти: 772, 1544 и 4008 MHz за ядрото, шейдърния домейн и паметта. Въпреки това, потребителят може да повиши тези показатели, благодарение на наличния запас от определена граница на безопасност. Графичната карта Gigabyte GeForce GTX 580 с 3 GB VRAM памет е произведена в съответствие с фирмената концепция Ultra Durable VGA.

Останалите спецификации на Gigabyte GV-N580UD-3GI могат да се нарекат стандартни: 512 изчислителни блока CUDA, 384-битов интерфейс на паметта, поддръжка на SLI, наличие на конектори dual-DVI и mini-HDMI за предаване на изображения върху екрана. Приблизителната стойност на графичния ускорител е 456 евро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за