Gigabyte Technology анонсира пускането на видеокартите GeForce RTX 3000 от серията Aorus Xtreme WaterForce, които както вероятно се досещате, са предназначени за феновете на течното охлаждане. Реално, на пазара ще се появят моделите GeForce RTX 3080 и RTX 3090, които са оборудвани с воден блок с пълно покритие и с 240 мм радиатор. 

Видеокартите Aorus GeForce RTX 3080 Xtreme WaterForce WB и Aorus GeForce RTX 3090 Xtreme WaterForce WB са получили full-cover воден блок с вградена система за откриване на течове. В останалите случаи, това са идентични адаптери с инсталиран воден блок. Техническите характеристики на първата видеокарта вече са достъпни на официалния сайт на Gigabyte.

Вградената схема за откриване на течове покрива целият воден блок и незабавно ще предупреди потребителя чрез примигване, при първите признаци на теч, така че собствениците на тези ускорители да могат да отстранят теча рано и да предотвратят допълнителни повреди на системата“, се казва в прес-съобщението.

В моделите Aorus GeForce RTX 3080 Xtreme WaterForce и Aorus GeForce RTX 3090 Xtreme WaterForce се използва воден блок с медна основа, вградена помпа и няколко топлинни тръби, както и 240 мм алуминиев радиатор. RGB Fusion 2.0 подсветката охваща не само кожуха на графичните карти, но и 120 мм вентилатори.

Подробната спецификация на горепосочените нови графични ускорители скоро ще бъдат публикувани на сайта на Gigabyte. Все още няма информация относно цените и датите на дебюта на видеокартите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари