Gigabyte Aorus RGB SSD и Patriot Viper VPR 100: нови SSD с подсветка

1
505

Все повече производители внедряват RGB светодиодната подсветка в своите устройства. Компаниите Gigabyte и Patriot показаха на CES 2019 свои версии на бързи флаш дискове за геймъри, оборудвани със светодиодна подсветка.

Patriot Viper VPR 100 е флаш диск с М.2 2280 форм фактор с над десет светодиода, вградени директно на печатната платка. Производителят сподели, че новият SSD поддържа управлението на подсветката на дъната на Gigabyte или ASUS. Предлага се и фирмен софтуер за нейното управление.

Viper VPR 100 използва контролера Phison E12 и осигурява скорост на четене и запис от ниво 3000 MB/s. Максималният капацитет на устройството е 1 TB.

Patriot представи и флаш диска Viper VPN100. Той също се базира на Phison E12, но няма светодиодна подсветка, като неговият максимален капацитет е 2 TB. Продажбите са обявени за началото на лятото.

Gigabyte анонсира флаш дисковете Aorus RGB, използващи паметта Toshiba BiCS3 TLC. Те също са с M.2 2280 форм фактор, но има версии във вид на PCI Express 3.0 x4 разширителни карти.

Предлагат се две модификации на Aorus RGB M.2 – 256 и 512 GB. Скоростта на последователно четене е 3480 MB/s, а на последователния запис – 2000 MB/s. Поставени са радиатори от анодиран алуминий.

От Aorus RGB Add-in-Card PCIe се предлагат модели с капацитет до 1 TB. Скоростта на линейното четене на тези SSD е 3480 MB/s, а на запис – 3080 MB/s.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Димитър Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър
Димитър

Какво полудяха хората по тези лампички, компютъра е за за използване, не е за гледане. То щом е така, въобще да не си взимат монитор, да тургат компота отгоре на бюрото и да го съзерцават.