Компанията Gigabyte Technology представи новата компактна дънна платка MCH37AM, подходяща за вградени системи. Новото дъно е с форм фактор MicroATX (габаритни размери 244 х 244 милиметра) и се базира на чипсета Intel H370.

Външният вид на новата дънна платка не е изискан, но нейната функционалност е много добра. Поддържат се процесорите Intel Core от осмо поколение с LGA1151 сокет (Coffee Lake-S). На печатната платка са поставени четири слота за DDR4 оперативна памет с максимален капацитет до 64 GB. Налични са един PCI-Express 3.0 x16 слот, един PCI-E 3.0 x4 и два PCI-E 3.0 x1 слота.

Новото дъно има два гигабитови мрежови контролера – Intel I219V и Realtek RTL8111HS. За включването на дискове са предвидени шест SATA III порта и един М.2 конектор с поддръжката на NVMe флаш дискове.

На интерфейсния панел се намират стандартен COM порт с възможност за включване на още три последователни порта. Интересно е, че новата дънна платка Gigabyte MCH37AM има драйвери само за 64-битовата версия на операционната система Windows 10. Това може да окаже негативно влияние на съвместимостта с по-старо оборудване.

В анонса, цената на дънната платка Gigabyte MCH37AM не бе обявена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари