Goodyear представи нови гуми, базирани на МАГЛЕВ

3
358

По време на годишното автомобилно изложение в Женева Goodyear представи автомобилните гуми на бъдещето. Известният производител представи съвършено иновационни гуми, които предизвикаха истински фурор.

 

В новите гуми, границата между гумата и колелото изчезва. Eagle-360 е концепция за изцяло кръгли колела с кръгли гуми, които са закрепени с помощта на магнитна левитация. Според Goodyear, този подход ще направи автомобилите свръх маневрени.

 

С помощта на Eagle-360 автомобилите ще могат да се движат и настрани, като по този начин паркирането значително ще се улесни. В гумите са интегрирани комплект сензори, а специална компютърна система следи тяхната твърдост и налягане с цел да се предотврати преждевременното износване. При прекомерно износване на отделни участъци на новите гуми, компютърната система самостоятелно ще смени ориентацията на колелата с цел да се използват по-малко износени участъци на гумата. Тези гуми ще могат да се произвеждат и с помощта на триизмерни принтери.

 

Eagle-360 са сферични гуми, в центъра на които е поставена магнитна сърцевина. Благодарение на магнитното окачване, тяхната работа е напълно безшумна. Управлението на автомобил с подобни гуми става с помощта на електромагнити.

 

Goodyear каза, че идеята за създаването на гумите Eagle-360, базирани на МАГЛЕВ прилича на технологията на влаковете с магнитна възглавница, които осигуряват много комфортно пътуване.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Това май съм го виждал в един филм … някой сеща ли се подобно нещо ?

offerasv
offerasv

AUdito във филма ¨Аз роботът¨ имаше подобни

urkqsrk
urkqsrk

Все едно да измислиш какви ще бъдат седалките на колите , които ще се движат с такива губи. За къде се хвалят? На какво са ги тествали или ще ги тестват. Те нямат дори прототип на такава кола па вече и гумите и измислили.