Google анонсира Chromecast Ultra с поддръжката на 4К резолюция

0
478

Google представи своето ново устройство за поточно видео Chromecast Ultra, което е значително подобрен вариант на предишния модел Chromecast.

 

Новата телевизионна приставка поддържа стрийм видео с 4К резолюция и услугите YouTube, Netflix и Vudu. През месец ноември тази година трябва да бъде добавена и поддръжката на Google Play Movies. Освен това устройството поддържа HDR съдържание с HDR10 и Dolby Vision формати. Интернет гигантът допълни, че Chromecast Ultra е значително по-производителна от предишната версия. Зареждането на видео става 1,8 пъти по-бързо, отколкото в стандартния Chromecast. Това е постигнато чрез използването на по-бърз Wi-Fi модул за безжична връзка.

 

Ако пропускателната способност на безжичния канал се окаже недостатъчна за 4К поточно видео, в захранващия адаптер е интегриран мрежови Ethernet. Дизайнът на устройството е почти същият – Chromecast Ultra е малко кръгло устройство с HDMI порт. Приставката може да приема видеото, изображенията и музиката от Android устройствата и лаптопите. и може да взаимодейства със смарт-колонките Google Home.

Продажбите на Chromecast Ultra започват в началото на месец ноември при цена $69.

 

Паралелно ще продължат продажбите на предишния стандартен Chromecast при цена $35.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари