Google представиха ноутбука Chromebook Pixel

0
51

Слуховете, които бяхме чули по-рано, бяха потвърдени. Google обявиха, че ще пуснат на пазара свой собствен ноутбук тип „Chromebook“. Компютърът, който, разбира се, работи с операционната система в облак Chrome OS, се нарича Chromebook Pixel. Това е първият „хромбук“ производство на Google. Досега от интернет гиганта само предоставяха софтуера, а компании като Samsung, Acer и НР произвеждаха машините.

Pixel има 12,85-инчов тъчскрийн екран със съотношение на страните 3:2. Това е първият ноутбук с Chrome OS, който поддържа тъч управление. Според Google, освен това, компютърът е първият в света лаптоп, който поддържа гъстота на пикселите от 239ppi при резолюция 2560 х 1700. Именно заради високата си резолюция устройството носи името „Pixel“.

Целта на Google с този компютър е „да накарат пикселите да изчезнат“, така че потребителите да се наслаждават напълно на използването на ситуираната в интернет пространството операционна система.

Иначе, сред останалите спецификации на продукта се нареждат: тяло, изработено от алуминиева сплав, клавиатура с подсветка, стъклен тъчпад, 720р уебкамера, три вградени микрофона, процесор Intel Core i5, 32GB SSD, 4GB DDR3 RAM и 1ТВ безплатно съхранение на файлове в Google Drive в продължение на три години.

Компютърът ще се продава в две разновидности: единият ще поддържа Wi-Fi, а другият – LTE. LTE моделът ще има 64 вместо 32GB SSD.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари